måndag 28 november 2011

Vädergudarna

har stökat på lite här och vi har haft väldigt blåsigt. Igår kom första snön och sen storm igen. Nu ikväll har det lugnat ner sig. Så för Stjärna (och alla andra) har det mest handlat om mat och ta lite vindskydd.

onsdag 23 november 2011

Idag fick Stjärna vila. Är för halt, Robin min bror fick lov att sanda hagen och det är storm. Så Stjärna har mest stått vid hö-balen och ätit. Flyttat runt lite på de andra, snackade lite med henne när jag var ute och fixade med näten och mockningen.

måndag 21 november 2011

21 November


Idag red jag och Stjärna på ängen, hade som plan att vi skulle trava mycket i skogen över backar osv. men vägen var glashal så därför blev det som de blev. Vi hade sadel och vi red på ängen, blev skritt och lite trav. Gick bra, la några volter och kände att hon hade lite svårt för det.

Bestämde mig för att vi ska börja med några grundövningar så fort vädret blir bättre. Det kommer att hjälpa hennes rörelsemönster på ett naturlig sätt. Då börjar man från marken och ber dem att korsa ett steg med bakbenen, frambenen och kanske något steg sideways. Man gör en flyttning och låter sedan dem få fortsätta skritta i cikling, känna hur det känns. Efter uppvärmningen från marken så börjar man med övningarna på ryggen. Hela konceptet går ut på att hon ska hitta ett nytt sätt, rätt sätt, att röra sig på som bygger upp hennes fysik och balans.

Just nu går det bara att skritta pga vädret så vi hoppas på snö!

torsdag 17 november 2011

17 November



Idag fick Stjärna en puls-höjare! Hon fick äta först medan jag borstade henne, Ludde skulle också följa med. Vi red ut och det blev mycket trav på stigen och upp för backar. Stjärna fick börja hålla den första av de regler som hästarna har inom Parelli som var: Maintain gaite. När vi kom hem tog vi en galopp på ängen Ludde var först och hon blev faktiskt busig. Hoppade upp och ner två gånger.

måndag 14 november 2011

Litet klipp

14 November


Stjärna fick vila i helgen men i fredags red vi ut. Finns film och mamma håller på att klippa den, hon har skaffat ny dator och nytt film-program så det kanske tar en stund, vi får se. Går bra med Stjärna i alla fall, hon fick komma ut igår och äta sin mat. Tinker tjejerna flyttar på henne nu så dom gillar hon inte.

fredag 11 november 2011

Tråkiga bilder idag, hann bli mörkt men jag och mamma red ut. Leyla borstade tjejen medan hon åt sin mat. Idag blev det lite galopp igen på ängen med mamma och Ludde. Red på asfalten sedan, bra för hovarna.

onsdag 9 november 2011

9 November



Idag red vi ut med Ludde, travade och tog en galopp. Gick bra och hon höll galoppen längre, har låtit henne vara och hon har fått bryta av när hon vill.


Blev bara lite pyssel idag för flickan. Hämtade henne från hagen då hon stod med Ursul och åt hö. Gav hennes mat och borstade henne. Hon var rätt nöjd när hon fick gå ut igen till de andra.

måndag 7 november 2011

Idag fick vackra flickan följa med Ludde som ahndhäst ut, hann bli lite mörkt men gick bra.

söndag 6 november 2011




Stjärna har fått ledigt i helgen. Igår kom det två Tinker ston som släpptes in i flocken. Det var roligt att se Stjärna, hon blev som eld och lågor fast på ett positivt sätt. Galopperade efter dem med öronen spikrakt framåt! Hon sprang bara lite efter tjejerna sedan la hon över jobbet till Ludde.

tisdag 1 november 2011

31 Okt



Pyssel och skritt ut långt. Gick väldigt bra! Hon gick igenom geggan som vi var tvungna att passera utan att ens styra in mot skogen.